Image Alt

Tata Steel Tubes

Tata Steel Tubes:
Investeren in kwaliteit en mensen

Een alsmaar hogere kwaliteit leveren en het marktaandeel laten groeien. Het zijn de strategie en de ambitie van Tata Steel Tubes. Site manager Ruud Eywoudt investeert ook. In automatisering, in het verbeteren van de productielijnen en in zijn mensen.

Het maken van gelaste buizen, rond, vierkant of rechthoekig, daarin is Tata Steel Tubes Maastricht, dat deel uitmaakt van Tata Steel – één van de grootste staalconcerns van Europa – specialist. Het bedrijf bewerkt, produceert en distribueert hoogwaardig staal dat het leven vergemakkelijkt naar klanten in heel Europa. De constructiebouw en de tuinbouw werkt met de buizen. Net als de CV-markt en de transportrolbanen-industrie. Bulldozer- en hijskraanfabrikanten en de auto-industrie zijn ook zakenpartners van Tata Steel Tubes.

Bekijk hier de ervaringen van onze medewerkers!

Met vakmanschap onderscheiden we ons

Ruud Eywoudt|

Site manager Tata Steel Tubes

De productie begint met rollen staal (coils), die per schip in de Beatrixhaven worden aangeleverd. Na het op maat snijden van de rollen en het produceren van de buizen in de gewenste afmetingen, gaan ze de deur uit. Afhankelijk van de klant met een lengte tussen de vier en vijftien meter. Van de voorraad bestaat veertig procent uit generieke voorraad. De rest is direct ordergerelateerd / klantspecifiek.

 

In totaal maakt Tata Steel Tubes Maastricht meer dan 2.000 verschillende producten. Eywoudt: ,,Dat doen we slim en efficiënt. Aan de klanten leveren we maatwerk. Het is hoogwaardig precisiewerk. Daar komt vakmanschap bij kijken. Daarin onderscheiden we ons steeds meer.”

Trots op certificering voor leveren kwaliteit

Trots is Eywoudt op de zogeheten IATF 16949 certificering van zijn bedrijf. De auto-industrie eist van zijn toeleveranciers dat ze erover beschikken. Het certificaat zegt dat Tata Steel Tubes levert volgens specifieke hoge kwaliteitseisen. Het beschikt  met andere woorden over een kwaliteitsmanagementsysteem.

Tata Steel Tubes maakt zich voor de toekomst gereed door te automatiseren, onder meer in het magazijn. Eywoudt wil daarmee meer tonnen hoogwaardig staal verwerken met een gelijkblijvend aantal medewerkers.

Een andere ambitie is om het nieuwste staal op de markt, het hogesterktestaal (hss), te verwerken met het huidig machinepark. De tachtig meter lange productielijnen gaan in de revisie. Dat gebeurt gefaseerd, door de lijnen op onderdelen te verbeteren en te vernieuwen. Winst wil Eywoudt ook behalen door het sneller kunnen ombouwen van de productielijnen om nog beter te kunnen inspelen op de verschillende klantwensen.

We doen het veilig of we doen het niet

Tata Steel Tubes kent een centraal motto: “Veiligheid, Kwaliteit en Resultaat” met één team. Dit motto uit zich in het koesteren van het personeel waarbij veiligheid en gezondheid voorop staan. Eywoudt vindt dat de medewerkers gezond en met plezier naar het werk moeten komen. De eigen kantine past bij die redenering. Gezond en vers gemaakt eten krijgen er alle aandacht. Het bedrijf beschikt verder over eigen Vapro-opleidingen op verschillende niveaus van het MBO. Jong én oud krijgen bij de onderneming een kans, onderstreept Eywoudt.

Het personeel heeft bij Tata Steel Tubes veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Wie er werkt moet over een ondernemersmentaliteit beschikken. De onderneming heeft vertrouwen in de intentie van de eigen mensen, aldus de site manager. ,,Daarin lijken we op een familiebedrijf. Altijd is er respect voor de mens en zijn omgeving, waarin hij/zij leeft.” Eywoudt onderstreept, dat Tata Steel Tubes Maastricht ook een goede buur wil zijn en actief bijdraagt aan duurzaamheid.

Het koesteren van het personeel gaat Tata Steel Tubes goed af. Het ziekteverzuim ligt op slechts twee procent.

2000
uit dat aantal bestaat de artikelenlijst
89
medewerkers
120
vrachtwagens met gereed product verlaten per week de site

Tata Steel tubes

Ankerkade 71
6222 NL Maastricht
T: +31 (0)43 - 368 98 98