Image Alt

Steel Solutions

Steel Solutions:
Altijd in de ’fast lane’

Snel en slim werken. Daar draait het om bij Steel Solutions. Het bedrijf is een logistieke ketenregisseur.

Het adviseert, organiseert en controleert het complete proces: van transport tot douane, fiscale vertegenwoordiging, warehousing, value added services en fijnmazige distributie. Complete oplossingen op maat verbinden het aanbod van Europese en niet-Europese staalleveranciers met verwerkers, servicecentra, voorraadhoudende bedrijven en eindgebruikers in Europa. Die klus beheerst Steel Solutions perfect.

Maar eigenaar Wibo Feijen wil meer. Hij ziet toekomst in e-fulfilment; een bol.com. in het staal. En zo vlug mogelijk.

Bekijk hier de ervaringen van onze medewerkers!

You have to change to stay the same

Wibo Feijen|

Eigenaar Steel Solutions

Feijen bevindt zich bij voorkeur ,,in the fast lane”. Zijn ambitieniveau ligt hoog. Altijd loert hij op kansen. In 2012 werd hij eigenaar van het logistieke bedrijf in de staalbranche. Met vijftig mensen verzorgt Steel Solutions vanuit Maastricht wereldwijd de logistiek van staalproducten naar consumers. Just-in-Time en Just-in-Sequence. Want consumers, zoals autofabrikanten, werken graag met een zo klein mogelijke voorraad waarbij producten in de gewenste volgorde en hoeveelheden binnenkomen. Om die reden bezit Steel Solutions warehouses in Maastricht en Born. Over niet al te lange tijd opent Feijen een distributiecentrum in Milaan. De Italiaanse stad is het nieuwe hoofdkwartier voor de Zuid-Europese markt. Vanuit Maastricht wordt de West-Europese markt bediend.

Uniek en anders zijn  

Trots is Feijen op de constante groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gemaakt. Maar de spooraansluiting van Steel Solutions is ook iets om erg trots op te zijn. Ze geeft Steelport Maastricht een directe toegang op het Europese railnetwerk. Het bedrijf maakt daarmee een flinke stap vooruit.  Met de eigen rail-aansluiting opereert Steel Solutions trimodaal. Het kan staal via weg, water en rail vervoeren. ,,Een trein met duizend ton staal krijg je gelost in vier uur. Over de weg heb je voor die hoeveelheid minimaal veertig vrachtwagens nodig en die los je niet in vier uurtjes.’’ Nu stoppen bij het bedrijf zes treinen per week. Dat groeit naar acht.

Stilzitten kan Feijen niet. Hij is bezig met zijn volgende project: een staalplatform op internet. Geen salesplatform, maar een e-fulfilment platform. Binnen vijf jaar moet het actief zijn. Het staat in de steigers. IT-specialisten werken er al aan. Zo’n platform vindt de ondernemer een logische, volgende stap voor Steel Solutions. ,,Onze dienstverlening verschilt eigenlijk niet zo veel van een bedrijf als bol.com. We missen alleen het internetplatform”, concludeert Feijen. ,,Waarom zouden internetreuzen als Alibaba of Amazon in de toekomst niet ook de sales gaan doen van staal? Als er salesplatformen komen voor staal, zijn wij een vooraanstaande logistieke e-fulfilment partner die daarbij aansluit.’’

De wolf werkt samen en is slim, wij ook

Tegenwoordig is de oprichter van Steel Solutions aan het werk als business developer voor zijn bedrijf. Het management zorgt voor het contact tussen hem en de organisatie. Er is een Customer Support-afdeling geïnstalleerd, de medewerkers heten succesmanagers. Ze zijn het aanspreekpunt voor de klant. Van de opdracht van de klant dienen ze een succeservaring te maken.  

Feijen werkt het liefst met eigenwijze en vernieuwende mensen. Dwarsdenkers. ,,Hier word je uitgedaagd om anders te denken en te doen. Dat waarderen wij.” De sfeer bij Steel Solutions is informeel. De wolf is door Feijen geadopteerd als symbool en metafoor. De ondernemer identificeert Steel Solutions met het dier. ,,We zijn een roedel. Kunnen net als de wolf goed samenwerken. Hij is slim, wij ook.”   

3
distributiecentra; Maastricht, Born en Milaan (binnenkort)
50
medewerkers
3
vervoersoplossingen: spoor, wegennet en water
7
jaar oud bedrijf
steel solutions

Steel Solutions

Ankerkade 150
6222 NM Maastricht
T: +31 (0)43 - 609 62 00